Amal Sedekah Tiap Jumaat,Pernah Beri Rumah Bagi Tujuan Kebajikan;Aleeya Zailan Percaya Berkat Sedekah

Menyedari kelebihan bers3dekah, pengasas produk Avenys yang juga selebriti media sos1al, Aleeya Zailan senang untuk berkongsi rezeki khasnya bagi golongan sas4ran yang memerlukan.

Menurut Aleeya dan suami, Mohd Azri Aziz, amalan bersedekah menjadi satu matlamat, lebih-lebih lagi mengenangkan rezeki yang dikurniakan adalah untuk dikongsikan bersama.

 

“Kalau ada usahawan di luar sana yang muncul dengan lagu dan meraih publisiti dalam media sos1al misalnya, bagi saya itu hak masing-masing. Semua orang ada sebab apabila mel4kukan sesuatu. Saya menghormat1 pendirian mereka.

“Macam sama dan suami pula, kami hanya fikir bisnes sahaja. Saya bukan fokus untuk jadi selebriti seperti jadi penyanyi atau terl1bat dalam dunia showbiz.

“Malah macam sekarang pun, kami dapat banyak tawaran untuk menaja acara hiburan. Namun buat masa sekarang, rezeki hasil perniagaan ini kami cenderung untuk menderma setiap Jumaat.

“Sebab bagi saya, apabila menderma dan membantu mereka yang memerlukan, InsyaAllah akan ada kebaikannya di situ,” kata usahawan kecantikan yang pernah mendermakan rumah bagi tujuan kebajikan.

“Yang menariknya apabila kita buat ‘live’ menerusi Facebook dan TikTok, ‘viewers’ pun bagi bintang (stars atau gifts) hingga dapat kumpul jumlah tertentu tiap minggu. Apa yang kami buat dan beritahu mereka, setiap minggu kita akan ambil ‘gifts’ itu untuk didermakan kepada pertvbuhan terpilih.

“Mereka pun berminat dan ia diagihkan bersama-sama dengan jumlah sedia ada daripada Avenys sendiri,” ulas suaminya.

Aleeya menambah, jika terl1bat dalam bidang kreatif sekalipun, mereka mungkin hanya sekadar penaja yang berada di sebalik tabir.

“Jika memb4bitkan diri dalam bidang ini, cukuplah sebagai penaja atau rakan strategik yang duduk di belakang kamera, tidak begitu menyerlah.Biar jenama atau bisnes kami yang ke depan, bukannya diri kami,” kata Aleeya.

Dalam perkembangan lain, Aleeya dan suaminya yang dirvjuk sebagai sebagai Big Boss turut menjana idea dengan memperkenalkan produk baharu agar ejen Avenys dapat menjana pendapat.

 

 

“Terbaru, Avenys mengeluarkan tudung. Jujurnya sebelum ini, ramai pengguna yang bertanya bila kami akan melancarkan tudung jenama sendiri. Jadi alhamdulillah, apa yang kami keluarkan ini adalah permintaan daripada pengguna dan ejen.

“Ia dilancarkan pada Ramadan lalu dan mempunyai empat jenis corak tudung yang mengambil nama bulan Islam iaitu Rejab, Syaaban, Ramadan dan Syawal.

“Malah bersempena dengan sambutan Aidiladha yang menjelang tidak lama lagi, kami optimis tampil dengan koleksi khas iaitu Zebra, Flamingo, Leapord dan Maguro. Ia pun dihasilkan secara terhad. 

“Dari segi rekaan, kami mempunyai pereka fesyen sendiri. Proses pemilihan corak dan sebagainya mengambil masa selama enam bulan. Materialnya pula ialah premium satin silk, jadi ia tidak mudah berkedut.

“Kadang-kadang bila corak sudah cantik, namun warnanya seperti ‘lari’ atau berbeza dengan apa yang kami mahukan. Jadi kami tukar balik. Begitulah proses yang dilakukan.

“Buat sampai betul-betul puas hati dan sedap mata memandang. Dalam masa yang sama, Tudung Avenys juga didatangkan dengan bingkisan tersendiri. Apa pun syukur ia dipermudahan,” katanya.

 

Avenys Sdn Bhd ditubuhkan pada tahun 2016 seterusnya meny4sarkan untuk membina
empayarnya sebagai suatu jenama yang mampu menguasai pasaran global yang menumpukan pada produk kecantikan, kesihatan, fesyen dan gaya hidup yang bertaraf premium yang mampu dimiliki oleh pelbagai golongan pelanggan.

Sumber :Media Hiburan

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

Leave a Comment