TV3 bersetuju meneruskan lagi drama bersiri, Melur Untuk Firdaus bagi musim kedua.“Saya Harap Drama Ini Sekali Lagi Cetuskan Fenomena,” – Meerqeen & Anna Jobling

Selepas mendapat sambutan lu4r biasa dari dalam dan luar negara, akhirnya pihak TV3 bersetuju meneruskan lagi drama bersiri, Melur Untuk Firdaus bagi musim kedua.

Pengumuman tersebut dikongsi sendiri oleh tunjang utama drama tersebut Meerqeen dan Anna Jobling sewaktu menjadi tetamu undangan di program Terpaling Juara pada Ahad.

Menurut Anna, sebagai pelakon dia sememangnya teruja dengan perkhabaran tersebut lebih-lebih apabila dapat memenuhi permintaan peminat

“Kalau permintaan peminat nak tonton kami lagi, apa sal4hnya kami tunaikan. Sebenarnya kami tak j4ngka pun akan ada musim ke-dua.

“Pada awalnya, jangk4an kami untuk musim yang pertama hanya biasa-biasa sahaja. Bila dah ditay4ngkan, kami pun terk4jut drama ini boleh mel4top di seluruh dunia. Disebabkan itu, kami lanjutkan lagi untuk musim yang kedua. Ini semua untuk anda,” katanya kepada MH.

Sementara itu, Meerqeen tidak men0lak kemungkinan dia dan Anna akan berasa sedikit tert3kan untuk memenuhi exp3ktasi peminat selepas kejayaan luar biasa yang diraih pada musim yang pertama.

“Secara jujurnya, saya akvi berasa sedikit tert3kan untuk memenuhi ekp3ktasi peminat kerana kami sentiasa ingin memberikan yang terbaik. InsyaAllah kami akan cuba sebaik mungkin.

“Saya juga menharapkan drama ini akan mendapat sambutan yang lebih hebat daripada musim pertama. Apa yang boleh saya katakan, drama kali ini akan menampilkan kelainan dari segi plot cerita dan karakter-karakter baru. Kami t4k sabar nak mulakan penggambaran bagi drama ini.

“Memang kami sangat seronok dengan penerimaan peminat sehingga kini. Kami berkerja kerasa bagi menjayakan drama ini terutama sekali buat Anna kerana wataknya sangat ber4t. Saya gembira bagi pihak Anna. Dia layak untuk mendapatkan apa yang dikecapinya saat ini,” kongsinya.

Sementara itu, Anna turut meng4kui dirinya sudah tidak sab4r untuk sekali lagi berkongsi ketervjaan bersama peminat sepanjang menjayakan naskah ini.

“Peminat hari-hari membuat suntingan video mengenai saya dan Meerqeen sepanjang Melur Untuk Firdaus berlangsung dan saya sudah tidak sabar untuk merasainya sekali lagi.

“Tetapi saya tidak mahu terlalu selesa dengan keadaan seperti ini dan saya mahu mencabar diri untuk memberikan mutu lakonan yang lebih baik berbanding sebelum ini. Saya harap drama ini sekali lagi dapat mencipta fenomena,” ujarnya lagi.

Melur Untuk Firdaus musim ke-dua dij4ngka bakal memulakan penggambaran pada hujung tahun ini atau awal tahun hadapan.

Pihak produksi dikatakan masih lagi berusaha untuk memghasilkan skrip dan naskah yang terbaik.

Drama rantaian Melur Untuk Firdaus yang disiarkan TV3 melalui slot Lestary, merekodkan 11 juta penonton sehingga episod akhir pada 15 Julai lalu.

Kredit Foto: Instagram Meerqeen

Sumber :MH

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

Leave a Comment